Ζύμη Πίτσας με Μπύρα

Τι καλύτερο από μια μπύρα; μια μπύρα και μια πίτσα. Και τι καλύτερο από αυτό; μια μπύρα και μια πίτσα με ζύμη μπύρας! για να δούμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να τα έχουμε και τα δύο!





Τα υλικά μας (Για 3-4 βάσεις πίτσας):

300 γραμμ. αλεύρι (με γλουτένη)
10 γραμμ. φρέσκια μαγιά
150 γραμμ. μπύρα
5 γραμμ. αλάτι
15 γραμμ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη

beer-pizzaΕκτέλεση:

  • Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπωλ ή λεκανίτσα και διαλύουμε μέσα του τη μαγιά, τρίβοντάς τη με τις άκρες των δαχτύλων.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε την μπύρα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Αρχίζουμε να ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που δεν πρέπει να κολλάει πολύ.
  • Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας, βάζουμε επάνω τη ζύμη και τη ζυμώνουμε μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και απαλή.
  • Τέλος, δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την αλευρώνουμε λιγάκι (αν θέλουμε, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο πρώτα), και την τοποθετούμε σε λεκανίτσα ή μπωλ για να φουσκώσει. Σκεπάζουμε με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, μέχρι την ώρα του φαγητού.
  • Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να φτιάξουμε 3 ή 4 βάσεις για πίτσα, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε. Μοιράζουμε τη ζύμη σε όσες δόσεις θέλουμε, αλευρώνουμε ξανά την επιφάνεια εργασίας και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα απλώνοντας το ζυμάρι με τον πλάστη.
  • Κατόπιν, καλύπτουμε με τα αγαπημένα μας υλικά τη βάση που δημιουργήσαμε, και ψήνουμε.

Tips:

  • Για καλύτερα αποτελέσματα, ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος όταν βάζουμε την πίτσα για να ψηθεί.
  • Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από το πάχος τής ζύμης, αλλά και από τα υλικά που βάλαμε επάνω στη βάση. Έτσι, σε 15 με 30 λεπτά θα μπορούμε να απολαύσουμε μια υπέροχη σπιτική πίτσα.


Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 thoughts on “Ζύμη Πίτσας με Μπύρα