Ζουμερά Χοιρινά Μπριζολο-παϊδάκια με Μπύρα!

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 60΄
Μερίδες: 6


Τα υλικά μας:

6 χοιρινά μπριζολάκια με κόκκαλο
2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά για χοιρινή μπριζόλα (της αρεσκείας μας)
1 κουτάκι μπύρα (ή μπoυκάλι των 330/350 ml)
1 μεγάλο μπουκάλι σάλτσα για μπάρμπεκιου (barbeque sauce)
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια ή ροδέλες

Εκτέλεση:

Καρυκεύουμε τα μπριζολάκια με τα μυρωδικά μας, και τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος (αν υπάρχει μαντεμένιο, ακόμη καλύτερα), που έχουμε ήδη θερμάνει. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα βγάζουμε.
Ρίχνουμε την μπύρα στο σκεύος μας, «ξύνοντας» παράλληλα την επιφάνειά του από τυχόν υπολείμματα.
Προσθέτουμε την barbeque sauce και ανακατεύουμε.
Επαναφέρουμε τα μπριζολάκια στο σκεύος, και τα καλύπτουμε με τα τεμαχισμένα κρεμμύδια.
Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει, για 1 με 2 ώρες, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Ταιριάζει τέλεια με πιλάφι (με ρύζι είτε κλασσικό είτε άγριο) σκέτο ή με βραστά καροτάκια και αρακά, αλλά και με τηγανιτές πατάτες ή αρωματικό πουρέ. Και βέβαια, συνοδεύεται άψογα με μπύρα (κατά προτίμηση σαν αυτήν που χρησιμοποιήσαμε στην εκτέλεση της συνταγής μας).



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Ζουμερά Χοιρινά Μπριζολο-παϊδάκια με Μπύρα!