Τρυφερό βοδινό φιλέτο γλασαρισμένο με Μπύρα και μέλι!

391.-solomillo-de-buey-glaseado-con-miel-de-cerveza-xl-668x400x80xXΤα υλικά μας (Για 2 άτομα):
Για το κρέας:
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
400 γραμμάρια βοδινό κόντρα φιλέτο
1 κουτάκι (ή ένα μικρό μπουκάλι, των 330 ml) μπύρα
30 γραμμάρια μέλι



Για τη γαρνιτούρα:
1 πατάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο
Μαϊντανός
6 πράσινα σπαράγγια
1 σχοινόπρασο, κομμένο
Βλασταράκια (φύτρα) από κρεμμυδάκι, παντζάρι και κινέζικο λάχανο

Εκτέλεση:
Για το κρέας:
Λιώνουμε το μέλι (αρκούν 20΄΄ στα μικροκύματα αλλιώς, σε χαμηλή φωτιά σε μπρίκι) και το βάζουμε σε κατσαρολίτσα, μαζί με την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά, και αφήνουμε στη φωτιά να «σωθεί» λίγο, για 15΄.
Κόβουμε το κρέας στη μέση, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια, τα χρυσίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, και κατόπιν τα αλείφουμε καλά με τη σάλτσα της μελωμένης μπύρας.
Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10΄, στους 190 βαθμούς.
Γαρνιτούρα και Σερβίρισμα:
Βράζουμε την πατάτα (με τη φλούδα της), σε κατσαρόλα με αρκετό και ελαφρώς αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσει, τη βγάζουμε, την ξεφλουδίζουμε, τη βάζουμε σε ένα μπωλ και τη λιώνουμε με πηρούνι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι (τριμμένο ή κοπανισμένο) και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κομμένο κρεμμυδάκι.
Ετοιμάζουμε το πιάτο ως εξής: Βάζουμε στο κέντρο τον πουρέ της πατάτας, και από τη μία πλευρά τοποθετούμε τα σπαράγγια, το σχοινόπρασο και τα τρυφερά βλασταράκια, ενώ από την άλλη το κρέας, στολίζοντας και με λίγη από τη σάλτσα του.

Tips:
Εννοείται ότι η προτεινόμενη γαρνιτούρα μπορεί να παραλειφθεί, να τροποποιηθεί ή να αντικατασταθεί από κάποια άλλη, ανάλογα με την όρεξη και τη φαντασία μας.
Το πιάτο συνοδεύεται άψογα με μπύρα, κατά προτίμηση σαν αυτήν που χρησιμοποιήσαμε κατά την εκτέλεσή του.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Τρυφερό βοδινό φιλέτο γλασαρισμένο με Μπύρα και μέλι!