4 καταπληκτικές ομιλίες TEDx για τις μπύρες μικροζυθοποιίας

tedxΟι ομιλίες TEDx είναι σύντομες και συγκλονιστικές. Οι όροι είναι απλοί: Ταλαντούχοι άνθρωποι με μια συγκεκριμένη ικανότητα μιλούν ζωντανό στο κοινό μεταφέροντάς τους μία βαθιά κατανόηση της ικανότητάς τους. Οι ομιλίες ΤEDx είναι συχνά ένας τρόπος να εμπνεύσεις του ανθρώπους και να τους κάνεις να σκεφτούν. Το πρώτο και μεγαλύτερο TEDx στην Ελλάδα είναι το TEDxAthens που μόλις ανακοίνωσε ότι το θέμα του για το 2014 είναι το “Conclusions” (Συμπεράσματα).


Με την δημοφιλία της βιομηχανίας της μπύρας μικροζυθοποιίας τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί θαύμα ότι ειδικοί σε θέματα μπύρας μικροζυθοποιίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε στην σκηνή των ομιλιών TEDx. Τέσσερα τέτοια παραδείγματα είναι τα ακόλουθα:

Κοιτώντας πίσω για να χτίσεις το μέλλον: O Sam Calagione στο TEDxPennQuarter

O Sam Calagione, ιδρυτής της ζυθοποιίας Dogfish Head μιλά για το πως η εταιρία του κοιτάζει πίσω στην ιστορία, για να αποκομίσει τη δημιουργική έμπνευση με σκοπό να ανακαλύψει εκ νέου τι σημαίνει μπύρα. Ο Calagione στην έρευνά του κοιτάζει πολύ πιο πίσω από τους ομοίους του, όπως τη ζυθοποιία Sam Adams ή Sierra Nevada, και σκάβει βαθιά στις μπύρες των προγόνων μας. Από το 1995, η Dogfish Head έχει χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικά συστατικά στις μπύρες της, οι οποίες πάντα περιέχουν τουλάχιστον 9% αλκοόλ.

 

Η κουλτούρα της μπύρας: Ο John Barley στο TEDxNaperville

O John Barley είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ζυθοποιίας Solemn Oath Brewery στο Naperville του Illinois, μίας από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες ζυθοποιίες των ΗΠΑ. Η Solemn Oath εξειδικεύεται σε μπύρες εμπνευσμένες από τις Βελγικές και τις παλαιωμένες σε βαρέλι. Δεν παράγουν μπύρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κάθε χρόνο η ζυθοποιία στην αναζήτηση καινούργιας μπύρας κάνει εναλλαγές ανάμεσα σε πολλές δεκάδες μπύρες διαφορετικών στυλ. Ο Barley λέει την ιστορία του: ότι ο πατέρας του πήρε το σύνολο της κληρονομιάς των γονιών του από τα υπόλοιπα αδέρφια του για να πάει στο πανεπιστήμιο. Για τον Barley, η μπύρα μικροζυθοποιίας είναι ο ίδιος τύπος κληρονομιάς, και μέρος μίας μόνιμης επανάστασης. Στην παραγωγή μπύρας μικροζυθοποιίας οι ανταγωνιστές δρουν σαν αδέρφια, προσβλέποντας στη συνεργασία, στη δημιουργία, στην πρόκληση, και ναι στον συναγωνισμό. Οι ζυθοποιοί διασκεδάζουν με τον ανταγωνισμό που έχει να κάνει με την εύρεση της επόμενης καλύτερης μπύρας. Για τον Barley, η μπύρα μικροζυθοποιίας αφηγείται μία ιστορία για τους συνεργάτες, τους πατέρες, τους γιους και τους εργαζόμενους, που βρίσκονται εκεί για να διαγωνιστούν με σκοπό να εκπαιδεύσουν, να δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο.

 

Κάνε την πόλη σου αγαπητή για την πλάκα και για το κέρδος: O Ethan Cox στο TEDxBuffalo

O Ethan Cox είναι ο συνιδρυτής της ζυθοποιίας Buffalo’s Community Beer Works και διπλωματούχος ξεναγός. Στην ομιλία του αυτή μιλά για τον ρόλο που παίζουν οι τοπικές μπύρες στη δημιουργία κοινωνικά σημαντικών χώρων. Ο Cox μοιράζεται με το κοινό το πώς μπορεί μία μικροζυθοποιία να ξεκινήσει οπουδήποτε, πώς πολλοί άνθρωποι καταφέρουν να παράγουν τη δική τους μπύρα, κάτι που με ποικίλους τρόπους βοηθά στο χτίσιμο μίας κουλτούρας γύρω από την μπύρα. Σε αυτό που δίνει έμφαση είναι στο ότι η μπύρα μπορεί να κινήσει τα νήματα. Είναι μία σπίθα. Η μπύρα μπορεί να αποκαταστήσει ένα κτήριο ή μία γειτονιά, όπως η Brooklyn Brewery της πόλης της Nέας Υόρκης. Η μπύρα επιτρέπει στους ανθρώπους να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο με σκοπό να ανταλλάξουν ειδήσεις, γνώμες και ιδέες. Όπου σερβίρεται μπύρα, η επικοινωνία ενθαρρύνεται. «Πιες για να σκεφτείς καλύτερα», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Cox. Αυτό που ο Cox θέλει όλοι μας να θυμόμαστε είναι είναι: «Βγες εκεί έξω και βοήθησε να χτιστεί μία κουλτούρα».

 

Το Ζεν και η τέχνη της μπύρας μικροζυθοποιίας: Ο Chad Henderson στο TEDxCharlottle

O Chad Henderson είναι ζυθοποιός στην εταιρία NODA Brewing Company, και ζει ένα όνειρο. Δεν είναι αστροναύτης, ούτε αστέρι του αθλητισμού, όμως ο Henderson καταλαβαίνει το πως είναι να έχεις ένα όνειρο, να μοχθείς γι’ αυτό, και να το πετυχαίνεις. Η ζυθοποιία εξίσου επιστήμη και τέχνη, και σύμφωνα με τον Henderson, η ικανότητα να παρασκευάζεις μπύρα, έρχεται χέρι-χέρι με την ικανότητα να πετάς. Καταναλωτές του προϊόντος τους, και κάθε λογής μπύρας μικροζυθοποιίας, είναι σε θέση να γευτούν τις προθέσεις και την ιστορία των ανθρώπων που την έφτιαξαν. Ο Henderson εξηγεί ότι η μπύρα μικροζυθοποιίας είναι μία άλλη μορφή τέχνης, είναι ένα μέσο έκφρασης.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “4 καταπληκτικές ομιλίες TEDx για τις μπύρες μικροζυθοποιίας