ψωμί με μπύρα

Μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας θέλει το ψωμί μπίρας που σας προτείνουμε και μετά από 40 λεπτά ψήσιμο έχετε στο τραπέζι σας έτοιμο για φάγωμα ένα γευστικό και ζεστό ψωμί με βάση την μπύρα.




psomi-me-mpiraΣυνταγή: Ψωμί με μπύρα

Περίληψη: Φτιάχνουμε ψωμί με μπύρα με μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας. Ότι πρέπει εάν έχουμε ξεμείνει από ψωμί κι έχουν κλείσει οι φούρνοι.

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτάλι ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κουτάκι μεταλικό μπύρα (330 ml)
  • 2 κουτάλι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπόλ.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι, την μπίρα και την ζάχαρη.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά αυτά έως να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και την λαδώνουμε.
  5. Τοποθετούμε μέσα στην φόρμα την ζύμη ομοιόμορφα.
  6. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε την πάνω επιφάνεια τις ζύμης.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  8. Αφήνουμε το Ψωμί μπίρας να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου και έως να ροδίσει από πάνω.
  9. Όταν βγει από το φούρνο το βγάζουμε από την φόρμα για να γίνει τραγανό.

Preparation time: 5 minute(s)

Cooking time: 40 minute(s)

Number of servings (yield): 12

δείτε ακόμα την συνταγή: Απίθανο και γρήγορο Ψωμί Μπύρας!
και τα Ψωμί με μαύρη μπίρα στη γάστρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, Ψωμί με μπίρα, ελιές και τυρί από την Ελένη Ψυχούλη.
Συνταγή Λαγάνας με Μπύρα για την Καθαρά Δευτέρα



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

One thought on “ψωμί με μπύρα

  1. Πίνγκμπακ: Απίθανο και γρήγορο Ψωμί Μπύρας! - Μπυρα, blog about beer

Τα σχόλια είναι κλειστά.