Επενδύοντας με πάθος στην ελληνική γαστρονομία

Γιορτάζοντας τα 10α γενέθλια του, ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ βράβευσε για 9η συνεχόμενη χρονιά ανθρώπους και ελληνικές εταιρείες που πρωτοπορούν επενδύοντας στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση επώνυμων, ποιοτικών προϊόντων, με αγάπη και τεχνογνωσία. Η φετινή τελετή των Βραβείων Ποιότητας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με πλήθος προσκεκλημένων να δίνουν το παρών σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία.


gastronomos-vraviaΤην Τελετή Απονομής των Βραβείων Ποιότητας 2016 άνοιξε ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο οποίος συνεχάρη όλους τους βραβευμένους για το μεράκι, τον επαγγελματισμό και τη σκληρή δουλειά. «Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί άνθρωποι καλλιεργημένοι, κοσμοπολίτες, μα κυρίως παθιασμένοι με το αντικείμενο τους, δεν ασχολήθηκαν με το εμπόριο τροφίμων και την ποιοτική εστίαση, όσο αυτή την εποχή. Τα διακεκριμένα προϊόντα των μικρών, μεσαίων και μεγάλων παραγωγών βρίσκουν πια ευκολότερα το δρόμο προς τον καταναλωτή. Είμαστε υπερήφανοι, καθώς η Καθημερινή με το Γαστρονόμο και τα Βραβεία Ποιότητας έχουν συντελέσει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τόσο κρίσιμη αλλαγή», ανέφερε ο κ. Σωκράτης Τσιχλιάς, Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και υπεύθυνος του Γαστρονόμου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι 14 βραβευμένοι παραγωγοί και εταιρείες που διακρίνονται για το πάθος, την καινοτομία, την εμμονή στην παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων & τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους. Μέσα από τις συναρπαστικές τους ιστορίες, εμπνέουν και  αναδεικνύουν όχι μόνο τη γευστική αξία αλλά και την οικονομική σημασία του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού.

Φέτος, για πρώτη φορά, βραβεύθηκαν και εστιατόρια, τα οποία μαγειρεύουν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα, καταδεικνύοντας τη σημασία της γαστρονομίας ως ενός ακόμη αποτελεσματικότερου εργαλείου για το τουριστικό προϊόν.

Τα Βραβεία:

  • Βραβείο Εστιατορίου: Εστιατόριο «Notos» στις Βρυξέλλες (σεφ Κωνσταντίνος Ενρίκογλου) & Εστιατόριο «Θαλασσάκι» στην Τήνο (σεφ Αντωνία Ζάρπα & Άρης Τάτσης)
  • Τιμητικό Βραβείο: Προκόπης Μαγιάτης, Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μελέτες του για την υγειοπροστατευτικότητα του ελληνικού ελαιολάδου, έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.
  • Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου: Εταιρεία «Κυβερνήτης»
  • Βραβείο Ελιάς: Εταιρεία «Δαμασκηνοελιές Αϊνατζόγλου»
  • Βραβείο Ευρείας Κατανάλωσης: Εταιρεία «Μύλοι Λούλη»
  • Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων: «Τυροκομείο Γασπαράκης»
  • Βραβείο Παραγωγής Κρέατος: «Φάρμες Κουτσιώφτη-Ωμέγα»
  • Βραβείο Καταστήματος: «Ergon Agora» στη Θεσσαλονίκη
  • Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης»: «Amorgiano Μέλι»
  • Βραβείο Ποτού: «Οινοποιεία Γαβαλά»&«Οινοποιεία Κεχρή»
  • Βραβείο Παραγωγής Γαλακτομικών Προϊόντων: Εταιρεία «ΚριΚρι»
  • Βραβείο «Εύη Βουτσινά»: Συνεταιρισμός Κερασοπαραγωγοί Ράχης

Η ελιά αποτέλεσε βασικό στοιχείο έμπνευσης της φετινής διοργάνωσης. Κατά την είσοδό τους στο χώρο του Ζαππείου, οι καλεσμένοι θαύμασαν το έργο του ζωγράφου Χρήστου Θ. Μποκόρου με τίτλο «Ανάληψη». Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τέσσερα εξαιρετικά ελαιόλαδα από την περιοχή της Πελοποννήσου μέσα από γευσιγνωσία.

Μετά το πέρας των απονομών, οι σεφ του Γαστρονόμου προσέφεραν στους προσκεκλημένους εκλεκτά ελληνικά εδέσματα, βασισμένα στα διακεκριμένα προϊόντα και μαγειρεμένα με τον ιδανικό τρόπο.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Επενδύοντας με πάθος στην ελληνική γαστρονομία