Onion Rings: Ροδέλλες Κρεμμυδιού σε κουρκούτι Μπύρας

Tip:
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με κρύα μπύρα, κατά προτίμηση από αυτήν που χρησιμοποιήσαμε για το κουρκούτι.


beer-onion-ringsΥλικά:
Αλεύρι (2 φλυτζάνια για το κουρκούτι και και χώρια 1 φλυτζάνι ακόμη)
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλάκια ξερός μαϊντανός (τριμμένος)
2 κουταλάκια σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
Αλατοπίπερο (κατά βούληση)
1 φλυτζάνι μπύρα
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες
2-3 φλυτζάνια λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε τα 2 φλυτζάνια αλεύρι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το χτυπημένο αυγό, και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε την μπύρα σταδιακά, συνεχίζοντας να «χτυπάμε» ώσπου να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Η ακριβής ποσότητα μπύρας που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την υφή που θέλουμε να δώσουμε στο κουρκούτι μας (άλλοι το προτιμούν πιο πηχτό, άλλοι πιο αραιό).
Σε διαφορετικό μπωλ βάζουμε 1 φλυτζάνι αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
Σε ένα τηγάνι (ή σε φριτέζα) ζεσταίνουμε το λάδι σε φωτιά μέτρια προς δυνατή.
Περνάμε το κάθε δαχτυλίδι κρεμμυδιού από το αλατοπιπερωμένο αλεύρι και μετά από το κουρκούτι (κουνώντας ελαφρά για να φύγει τυχόν έξτρα ποσότητα χυλού), και ρίχνουμε στο λάδι.
Τηγανίζουμε τις ροδέλλες τού κρεμμυδιού, «γυρνώντας» τις μία φορά για να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κρεμμύδια επάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το παραπανίσιο λάδι.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 σχόλια στο Onion Rings: Ροδέλλες Κρεμμυδιού σε κουρκούτι Μπύρας