Μπυρο-διακοπές στην Ευρώπη, μέρος – Μέρος 5: Δανία

Οι Δανοί έχουν διακριθεί σε πολλούς τομείς, όπως η Φιλοσοφία, οι Τέχνες, ο Αθλητισμός, η Τεχνολογία. Αμέτρητοι είναι οι θαυμαστές τού μεγάλου Δανού παραμυθά, Hans Christian Andersen, αλλά και οι θαυμαστές τής δανέζικης μπύρας, αφού σημαντικές μάρκες όπως η “Carlsberg” και η “Tuborg” έχουν καθιερωθεί διεθνώς. Για την ιστορία σημειώνουμε πως το σήμα κατατεθέν τής Κοπεγχάγης, και ένα από τα διασημότερα αγάλματα τού κόσμου, «Η Μικρή Γοργόνα» (γνωστή και ως «Η [Μικρή] Σειρήνα τής Κοπεγχάγης») υπάρχει χάρη στον Carl Jacobsen, γιο τού ιδρυτή τής ομώνυμης ζυθοποιΐας, αφού εκείνος το οραματίσθηκε και παρήγγειλε να φιλοτεχνηθεί.


olvisholt_margar_tegundirΠαρ’ όλο που εδώ και χρόνια το κατά κεφαλήν ποσοστό μικρο-ζυθοποιείων στη Δανία είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, η «κουλτούρα» των παμπ δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλες χώρες, όπως λ.χ. στην Ιρλανδία ή την Αγγλία. Στη Δανία η απόλαυση της μπύρας φαίνεται να πραγματοποιείται εξίσου (ή και πιο) συχνά στο σπίτι, παρέα με συγγενείς ή/και φίλους.

Το ετήσιο Φεστιβάλ Μπύρας τής Κοπεγχάγης (Copenhagen Beer Festival) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Γιορτές Μπύρας διεθνώς, και κάθε Μάιο συγκεντρώνει ποικιλία και πλήθος μπυρών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Μήπως την επόμενη φορά να δώσουμε και εμείς το «παρών»;



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Μπυρο-διακοπές στην Ευρώπη, μέρος – Μέρος 5: Δανία