Μπυρο-διακοπές στην Ευρώπη, μέρος – Μέρος 3: Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αποτελεί ούτως ή άλλως έναν εξαιρετικό προορισμό, τόσο χάρη στη φυσική ομορφιά, τη μαγευτική μυθολογία, την ιστορική και λογοτεχνική παράδοσή της, όσο και για τους φιλόξενους και… θερμόαιμους κατοίκους της. Πέρα από τα αμέτρητα –άλλοτε χαριτωμένα και άλλοτε κακόγουστα– ανέκδοτα για τη λατρεία των Ιρλανδών για το καλό ποτό, η πολύ ιδιαίτερη αυτή χώρα διαθέτει και πολύ αξιόλογη παράδοση σχετική με την μπύρα.


Ιρλανδία

irish-beer-flagΓια πολύ κόσμο, Μπύρα + Ιρλανδία = Guinness. Όλα άρχισαν όταν ο Άρθουρ Γκίνες (Arthur Guiness) έστησε ένα εργαστήριο μπύρας, το οποίο ακόμη και σήμερα παραμένει το μεγαλύτερο ζυθοποιείο stout (σκούρας μπύρας από ψημένο κριθάρι, λυκίσκο, νερό και μαγιά). Φαίνεται πως η μαύρη αυτή μπύρα, που είναι το κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν τής Ιρλανδίας, αποτελεί πια για τη χώρα ένα είδος εμβλήματος – μασκότ αν προτιμάτε. Έτσι, το περίφημο Guinness Storehouse («Αποθήκη Γκίνες») είναι ένας από τους must προορισμούς στον διεθνή χάρτη των γνήσιων μπυρο-φαν.

Φυσικά, οι παμπ αποτελούν σημαντικό κομμάτι τής Ιρλανδέζικης κουλτούρας, αφού ξεχειλίζουν από Ιρλανδούς όλων των κοινωνικών και πολιτισμικών στρωμάτων. Μια εξερεύνηση της Ιρλανδίας μέσα από τις παμπ της, από την παλαιότερη του Δουβλίνου μέχρι τις πιο καινούργιες και «χιπ», μπορεί να χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στον τυχερό που θα την επιχειρήσει με σύνεση. Μάλιστα, φαίνεται πως οι επισκέπτες Ελληνικής προέλευσης γίνονται δεκτοί με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Eξαιρετική ευκαιρία για απ’ ευθείας γνωριμία με τη γεύση και την κουλτούρα τής Ιρλανδέζικης μπύρας αποτελεί μια από τις καλύτερες Γιορτές Μπύρας παγκοσμίως: το Irish Craft Beer Festival, που πραγματοποιείται στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη στο Δουβλίνο, και περιλαμβάνει γνήσιες Ιρλανδέζικες μπύρες και χειροποίητες λιχουδιές, με φόντο live μουσική από αυθεντικά Ιρλανδέζικα συγκροτήματα.

Συνεπώς, αν επιθυμείτε ένα ταξίδι έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας με εγγυημένη απόλαυση σε πολλά επίπεδα, π.χ. πανέμορφα τοπία, συναρπαστική μουσική, υπέροχα μνημεία, ζεστούς ανθρώπους, ενδιαφέρουσα κουζίνα και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μπύρα, μην το σκέφτεστε άλλο: Η Ιρλανδία σάς περιμένει (και η άφθονη γνήσια Guinness επίσης)!

Όλη η σειρά αυτών των άρθρων:



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Μπυρο-διακοπές στην Ευρώπη, μέρος – Μέρος 3: Ιρλανδία