Μπύρα, σύμμαχος των Γυναικών για γερά Κόκκαλα

PD*25151406Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, φαίνεται πως η τακτική κατανάλωση μπύρας από γυναίκες προστατεύει την οστική τους μάζα, μειώνοντας τις πιθανότητες για οστεοπόρωση. Για τη διεξαγωγή της έρευνας ερωτήθηκαν και εξετάσθηκαν 1.700 γυναίκες (υγιείς, και με Μ.Ο. ηλικίας τα 48 έτη). Στα υπερηχογραφήματα τους φάνηκε ότι τα κόκκαλα στα χέρια όσων έπιναν μπύρα ήταν πιο πυκνά, δηλαδή πιο γερά. Επιλέγησαν τα χέρια των γυναικών, γιατί τα οστά των δακτύλων είναι από τα πρώτα που εμφανίζουν σημάδια οστεοπόρωσης, η οποία οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο θραύσης των οστών.


Ο Καθηγητής Howard Morris, του Ινστιτούτου Hanson της Αδελαΐδας (Αυστραλία), επισημαίνει την πλούσια περιεκτικότητα της μπύρας σε φυτο-οιστρογόνα (φυτικές εκδοχές των οιστρογόνων), που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών. Και προσθέτει: «Τα οιστρογόνα στις γυναίκες προστατεύουν από την μείωση της οστικής πυκνότητας». Αλλά και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Εξτρεμαδούρας, στο Κάθερες της Ισπανίας, σημειώνουν ότι η σιλικόνη παίζει σοβαρό ρόλο στον σχηματισμό των οστών, και η μπύρα έχει υποδειχθεί από πολλούς ως μια από τις σημαντικότερες πηγές σιλικόνης στο διαιτολόγιο του Δυτικού κόσμου. Φυσικά, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η επιθυμία μας για καλή υγεία των οστών δεν πρέπει να μας στρέψει σε αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Αν και η μπύρα έχει συνδυαστεί στο μυαλό πολλών μας κυρίως με φασαριόζικες αντροπαρέες που παρακολουθούν «Μπάλα» στην τηλεόραση, ας μην ξεχνούν οι κυρίες που επιθυμούν να πιουν ένα ποτό ότι: «Η κατανάλωση μπύρας, πέρα από την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ, ευνοεί την μεγαλύτερη οστική πυκνότητα στις γυναίκες». Εννοείται, με μέτρο! 🙂



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Μπύρα, σύμμαχος των Γυναικών για γερά Κόκκαλα