Μπύρα στο ποτήρι, μπύρα και στο λουτρό, τώρα και επισήμως!

Μετά από το αφιέρωμά μας στον τουρισμό ζύθου στη Γερμανία, ερχόμαστε στην πρωτοβουλία μιας γερμανικής ζυθοποιΐας να προωθήσει την καβουρδισμένη της μπύρα ως συμπλήρωμα για το λουτρό μας.


austria_600Η χρήση τής μπύρας για φυσική αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων δεν είναι κάτι νέο. Η Klosterbrauerei (βιομηχανία μοναστηριακής μπύρας στη Neuzelle, κοντά στη Λειψία) αποφάσισε να την αξιοποιήσει και επισήμως, υπενθυμίζοντας ότι η μπύρα ανοίγει τους πόρους, η μαγιά εισδύει στο δέρμα και μετά από 15 λεπτά η επιδερμίδα μένει πολύ πιο απαλή.

Πέρα από την προώθηση της μπύρας για λουτρά υγείας και ομορφιάς, η συγκεκριμένη ζυθοποιΐα έχει λανσάρει ολόκληρη σειρά από μπύρες “wellness” («ευεξίας»). Μεταξύ τους: μπύρα με προβιοτικά, μπύρα αντιγηραντική και μπύρα με L-Kαρνιτίνη για αθλούμενους καταναλωτές, με τη χαρακτηριστική ονομασία Marathon! Είτε μας ξενίζει η χρήση τής συγκεκριμένης ελληνικής λέξης για μια μπύρα (και μάλιστα μη ελληνική) είτε όχι, η “Klosterbrauerei” κάνει χρυσές δουλειές με τις «εναλλακτικές» μπυροπροτάσεις της. Φροντίζει, μάλιστα, να έχει πλεόνασμα παραγωγής για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη διευρυμένη της, πλέον, αγορά.

Μήπως να ζητούσαμε ένα «ελληνικό» μερίδιο σε είδος; Ή μήπως να φροντίζαμε να αξιοποιούσαμε περισσότερο τους διεθνείς μας όρους;

Για τα οφέλη τής μπύρας στην υγεία μπορείτε να βρείτε στο Beer Blog μας αρκετά και αναλυτικά άρθρα. Ειδικότερα, για χρήση της (και μάλιστα οικονομική) για σκοπούς δερματικούς ή/και καλλυντικούς, προτείνουμε να ρίξετε μια ακόμη πιο προσεκτική ματιά στα εξής:
Spa με μπύρα για το σπίτι!
Μάσκα προσώπου με μπύρα, η ομορφιά περνάει από το ποτήρι!
Ποδόλουτρο με ιαματική μπύρα
Μπύρα – Χίλιες και μία χρήσεις



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Μπύρα στο ποτήρι, μπύρα και στο λουτρό, τώρα και επισήμως!