Μπύρα για όγκο και ζωντάνια στα μαλλιά, πιείτε την και λουστείτε την!

beer-wash_rΑν τα μαλλιά σας είναι άτονα, χωρίς όγκο, υπάρχει λύση, και μάλιστα φυσική. Διαλέξτε μια μπύρα πλούσια σε λυκίσκο. Ανοίξτε τη συσκευασία και αφήστε για μερικές ώρες, μέχρι να «κάτσει». Έπειτα, απλώστε σε νωπά μαλλιά, αφήστε για 20 με 30 λεπτά και ξεβγάλτε με νερό.


Η διαφορά θα αρχίσει να φαίνεται όταν στεγνώσουν τα μαλλιά. Η μαγιά τής μπύρας θα κάνει τα μαλλιά πιο «γεμάτα» και η βύνη θα τους δώσει πρωτεΐνες, δυναμώνοντάς τα.

Διάλυμα μπύρας για ταλαιπωρημένα μαλλιά
Θα χρειαστούμε: 30 ml αποσταγμένο νερό, 30 ml μπύρα, 2 κουταλιές ξίδι από μηλίτη, 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας (π.χ. λεμονιού). Αναμιγνύουμε τα υλικά και απλώνουμε στα μαλλιά μετά το σαμπουάν. Ξεβγάζουμε καλά.
Αυτό το διάλυμα είναι πολύ καλό για να απαλλάξουμε τα μαλλιά μας από υπολείμματα προϊόντων περιποίησης, αλλά και από υπερβολική λιπαρότητα.

beer-1-250Μαλακτικό μαλλιών με μπύρα και χαμομήλι
Αφού τελειώσουμε με το σαμπουάν μας, ξεπλένουμε τα μαλλιά με μπύρα την οποία έχουμε βράσει και αφήσει να κρυώσει. Αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό. Ξεβγάζουμε πολύ καλά. Κατόπιν εφαρμόζουμε διάλυμα χαμομηλιού (δηλ. νερό που έχουμε βράσει με χαμομήλι και κατόπιν το έχουμε σουρώσει και αφήσει να κρυώσει), για να εξουδετερώσει όποια τυχόν μυρωδιά μπύρας έχει απομείνει. Ξεβγάζουμε καλά.
Αυτή η διαδικασία θα περιποιηθεί τα μαλλιά μας, αφήνοντάς τα μεταξένια και γυαλιστερά.

Μάσκα μαλλιών με μπύρα και μέλι
Λιώνουμε με το πηρούνι 1 μπανάνα, δημιουργώντας πηχτό πολτό. Προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά, για να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε ½ κούπα μπύρας χωρίς ανθρακικό (την έχουμε αφήσει να ξεθυμάνει) και 1 κουταλιά σούπας μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Εφαρμόζουμε στο τριχωτό τής κεφαλής, ξεκινώντας από τις ρίζες και φτάνοντας μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για λίγες ώρες, και μετά αφαιρούμε με σαμπουάν και νερό.
Αυτή η μάσκα χαρίζει «σώμα» και όγκο στα άτονα μαλλιά.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Μπύρα για όγκο και ζωντάνια στα μαλλιά, πιείτε την και λουστείτε την!