Λουκάνικο με Πιπεριές, Κρεμμύδι και, φυσικά, Μπύρα!

Sausage_braised_in_beerΧρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος μαγειρέματος: 35΄
Μερίδες: 6


Τα υλικά μας:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ (περίπου) ιταλικά λουκάνικα (ή άλλα λουκάνικα της αρεσκείας μας)
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φετάκια
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φετάκια
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένες σε φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 (μεγάλο) μπουκάλι μπύρα
1 κουτάκι/βαζάκι πελτές τομάτας
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 ή 2 κουταλιές της σούπας καυτερή σως (π.χ. ταμπάσκο)
Αλατοπίπερο (κατά βούληση)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, ή σε αντίστοιχη κατσαρόλα, με τη φωτιά μέτρια προς δυνατή.
Ροδίζουμε τα λουκάνικα απ’ όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το σκεύος.
Ρίχνουμε ½ μπουκάλι μπύρα στο σκεύος μας, «ξύνοντας» παράλληλα την επιφάνειά του από τυχόν υπολείμματα.
Βάζουμε στο σκεύος τις πιπεριές, κόκκινες και πράσινες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μπύρα και τον τοματοπελτέ, και ανακατεύουμε ξανά.
Καρυκεύουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο κόλιαντρο, την καυτερή σως και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φετάκια και τα προσθέτουμε.
Ξανασκεπάζουμε, και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει ώσπου να μαγειρευτούν εντελώς και τα λουκάνικα.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Ταιριάζει τέλεια με πιλάφι (με ρύζι είτε κλασσικό είτε άγριο) σκέτο ή με βραστά καροτάκια και αρακά, αλλά και με πουρέ πατάτας. Και βέβαια, συνοδεύεται άψογα με μπύρα (κατά προτίμηση σαν αυτήν που επιλέξαμε για τη συνταγή μας).



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Λουκάνικο με Πιπεριές, Κρεμμύδι και, φυσικά, Μπύρα!