Την 25η Μαρτίου ως είθισται και σύμφωνα με την παράδοση μας απολαμβάνουμε τον παστό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, τυλιγμένο με τραγανό κουρκούτι με μπύρα κι από δίπλα του έχουμε μπόλικη σκορδαλιά που σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμά της!
Συνταγή: Κουρκούτι για μπακαλιάρο με Μπύρα
Περίληψη: Φτιάχνουμε τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο με μπύρα για τις 25η Μαρτιου.
Συστατικά
- 1 κουτάκι μπύρα
- Πιπέρι
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- 1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπίρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας προσέχοντας να μη κάνει σβόλους.
‘Έτσι θα έχουμε τραγανό κουρκούτι με μπίρα για μπακαλιάρο με σκορδαλιά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός και λείος χυλός. Σημειώστε ότι καλό είναι το κουρκούτι να είναι έτοιμο πιο νωρίς από το τηγάνισμα του μπακαλιάρου για προλάβει να μείνει τουλάχιστον για μια ώρα μέσα στο ψυγείο πριν χρησιμοποιηθεί.
Preparation time: 5 minute(s)
Cooking time: 40 minute(s)
Number of servings (yield): 12
0 thoughts on “Κουρκούτι για μπακαλιάρο με Μπύρα (Μπακαλιάρος Σκορδαλιά)”