Κοτόπουλο με μαύρη Μπύρα!

black-beer-chickenTips:
Η ποσότητα του κοτόπουλου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό (και από την όρεξη) των ατόμων που θα απολαύσουν το πιάτο μας. Συμβουλή: Προμηθευόμαστε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε έξτρα μερίδες.



Το τελικό αποτέλεσμα ταιριάζει με πιλάφι και πράσινη σαλάτα, αλλά και με πουρέ ή τηγανιτές πατάτες. Φυσικά, συνοδεύεται άψογα με μπύρα (κατά προτίμηση σαν αυτήν που επιλέξαμε για τη συνταγή μας).
Η αυθεντική συνταγή είναι για μαύρη μπύρα. Ωστόσο, αν έχουμε (ή προτιμάμε), μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κόκκινη.

Τα υλικά μας (Για 2 άτομα):

½ κοτόπουλο, σε κομμάτια
1 κουτάκι (ή ένα μικρό μπουκάλι, των 330 ml) μαύρη μπύρα
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο (το κόβουμε σε 4 μακρόστενα κομμάτια, τα κρατάμε ενωμένα και κόβουμε κάθετα, σε κομματάκια πάχους περίπου ½ εκατοστού)
1 πράσινο κρεμμυδάκι, σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια
1 κουταλάκι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (κατά προτίμηση σε κόκκους)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, ή σε αντίστοιχη κατσαρόλα.
Αλατίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τοποθετούμε στο σκεύος, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, οπότε τα αφαιρούμε.
Ρίχνουμε στο σκεύος τα λαχανικά μας, και τα σωτάρουμε για 10΄ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι και τους κόκκους του πιπεριού, και ανακατεύουμε καλά.
Επαναφέρουμε στο σκεύος τα κομμάτια του κοτόπουλου, προσθέτουμε την μπύρα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο (γύρω στα 15΄).

 



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Κοτόπουλο με μαύρη Μπύρα!