Κινητό και Μπύρα: το ιδανικό δίπολο ευχαρίστησης για τους νέους τής Ισπανίας

Η απόλαυση της μπύρας με συνοδεία μεζέδων, των περίφημων tapas (τάπας), αποτελεί για τους Ισπανούς πραγματική ιεροτελεστία. Οι παρέες ξεκινούν να επισκέπτονται μπαρ, το καθένα από τα οποία φημίζεται για κάποια (ή κάποιες) σπεσιαλιτέ μπυρομεζέδων. Όταν η «γύρα» μπύρας και μεζέδων στο ένα μπαρ τελειώσει, η βόλτα συνεχίζεται στο επόμενο, και ούτω καθ’ εξής. Μάλιστα, αν και τα tapas ξεκίνησαν ως απλοί συνδυασμοί (π.χ. ψωμιού, τυριού, αλλαντικού, παστού ψαριού), έχουν εξελιχθεί σε ολόκληρη γαστρονομική φιλοσοφία και αναπόσπαστο κομμάτι τού lifestyle πολλών Ισπανών.


tapas and beerΣε άρθρο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Ισπανών Ζυθοποιών, διατυπώνονται συμπεράσματα για τις σύγχρονες συνήθειες διασκέδασης του νεαρού πληθυσμού τής χώρας. Τα μπαρ και οι καφετέριες (που στην Ισπανία αποτελούν «ναούς» μπύρας και tapas) φαίνεται να είναι οι εκτός σπιτιού χώροι όπου οι νέοι πραγματοποιούν τις περισσότερες συνδέσεις με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω των οποίων η πλειοψηφία των νεαρών Ισπανών φροντίζει να μοιράζεται τις «μπυροστιγμές» της.

Η εξάπλωση της χρήσης κινητών τηλεφώνων με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, καθώς και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση, έχουν αρχίσει να αλλάζουν το «τελετουργικό» τής απόλαυσης μπύρας στην Ισπανία: περίπου 9 στους 10 Ισπανούς συνδέονται στο διαδίκτυο από το κινητό τους την ώρα που συναντιούνται με φίλους ή συγγενείς γύρω από τις αγαπημένες τους μπύρες. Συγκεκριμένα, το 87% του πληθυσμού στέλνει μηνύματα ή κάνει chat καθώς απολαμβάνει την μπύρα του. Η έρευνα διεξήχθη από την Madison Market Research σε νέους ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Μια μπύρα σερβιρισμένη σε ωραίο κρυστάλλινο ποτήρι, με τον κρεμώδη αφρό της να προκαλεί, μάλλον θεωρείται εικόνα άξια να απαθανατιστεί. Έτσι, παραπάνω από τους μισούς Ισπανούς ανεβάζουν στο Facebook και στο Twitter φωτογραφίες δικές τους και των φίλων τους καθώς απολαμβάνουν την μπύρα τους. Η «μπυραϊκή» παράδοση της Ισπανίας έχει προσελκύσει και το πιο πρόσφατο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, το Instagram, όπου οι ερωτηθέντες φαίνεται πως αρέσκονται να μοιράζονται την πιο “vintage” πλευρά τού αγαπημένου τους ποτού.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Κινητό και Μπύρα: το ιδανικό δίπολο ευχαρίστησης για τους νέους τής Ισπανίας