Κεφτέδες με ξανθιά σάλτσα και Μπύρα!

Tip: Για πιο αφράτους κεφτέδες, μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά ψίχα ψωμιού βουτηγμένου (και στραγγισμένου) σε γάλα ή σε ζωμό, ή νιφάδες πουρέ πατάτας που έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό γάλα.


Τα υλικά μας (Για 2 άτομα):
Ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
100 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
3 φέτες πανσέτα ή καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένη-ο
½ πράσινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη (ή τριμμένη στον τρίφτη)
½ κόκκινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη (ή τριμμένη στον τρίφτη)
2 πατάτες
3 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
3 κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
20 γραμμάρια αλεύρι
Νερό
250 ml μπύρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ανάμικτα μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. στυλ προβενσάλ)

Εκτέλεση:
Για τους κεφτέδες:

Ψιλοκόβουμε την πανσέτα και την τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε, μέχρι να χρυσίσουν.
Σε μεγάλο μπωλ, ή λεκάνη, βάζουμε τον ανάμικτο κιμά και προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, καθώς αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Σωτάρουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι. (Αν θέλουμε πιο ελαφρύ το πιάτο μας, μπορούμε να παραλείψουμε το σωτάρισμα και απλά να κρατήσουμε τους κεφτέδες στην άκρη, ώσπου να ετοιμαστεί η σάλτσα).

Για τη γαρνιτούρα:

Βράζουμε τις πατάτες (με τη φλούδα τους) σε μια κατσαρολίτσα με αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε τις ροδέλες της πατάτας στο τηγάνι, όπου έχουμε ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο, και τις ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, αφού προσθέσουμε λίγα ανάμικτα μυρωδικά.
Για την ξανθιά σάλτσα:
Μαραίνουμε τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν χρυσίσουν, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανάμικτα μυρωδικά. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη σάλτσα την μπύρα, λίγο νεράκι, και μια πρέζα πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει.
Όταν η σάλτσα πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε τους κεφτέδες.
Μετά από 5΄, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα (10 με 15΄ ακόμη).

 



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Κεφτέδες με ξανθιά σάλτσα και Μπύρα!