Κατσικάκι με μπύρα και πατάτες

Το πατατάτο, κατσίκι ή αρνί κοκκινιστό με πατάτες, είναι το φαγητό των πανηγυριών του Αιγαίου και από τα λίγα που μαγειρεύονται σε μεγάλα καζάνια στα ξύλα, από άντρες μόνον ειδικούς. Από τότε που το εξοχικό με καθήλωσε στη στεριά, ενίοτε νοσταλγώ μαζί με τους μπάλους και το πατατάτο, που εμείς εδώ το λέμε γιαχνί. Γράφει το Blog Πιρούνι και αναπαράγουμε εδώ την πολύ ωραία συνταγή.


Συνταγή: Κατσικάκι με μπίρα και πατάτες

katsiki-mpira-patates-kokkinistoΣυστατικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι, μπούτι και χεράκι σε μερίδες
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. γίδινο βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • κανέλα στη μύτη του μικρού κουταλιού
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 μπουκάλι ξανθιά μπύρα Amstel
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών και το κάρυ μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, φέρνουμε δυό βόλτες και σβήνουμε με τη μπύρα.
  3. Την αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
  5. Τότε προσθέτουμε και τις πατάτες, μαζί με 1 φλ. καφέ νερό-αν χρειαστεί- και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε.


Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 σχόλια στο Κατσικάκι με μπύρα και πατάτες