Χοιρινό με Μπύρα και Ταχίνι

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μια ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει το χοιρινό με μπύρα και με ταχίνι!


pork_chops,_tahini_beansΤα υλικά μας:
Για το κρέας:
600 (περίπου) γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη σάλτσα:
200 γραμμ. μπύρα
100 γραμμ. μέλι
50 γραμμ. ταχίνι
15 γραμμ. δυνατή μουστάρδα
1 κουταλιά τής σούπας χυμός λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε την μπύρα σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (2 «γύρες» στον μύλο τού πιπεριού) και περίπου μισή κουταλιά τού γλυκού αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, ώστε όλα τα υλικά να αναμιχθούν και να ενοποιηθούν.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά περί τα 50 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να «σωθεί» και να αφήνει «υπόλειμμα» στο πίσω μέρος τού κουταλιού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» η σάλτσα.
Ψήνουμε τις φέτες τού κρέατος όπου μας εξυπηρετεί (π.χ. στα κάρβουνα, στο γκριλ, στην ηλεκτρική ψηστιέρα), ώσπου να πάρουν χρώμα εξωτερικά, αλλά να μείνουν ροζέ στο εσωτερικό. Στο τέλος τού ψησίματος, προσθέτουμε το αλάτι.
Κόβουμε τις φέτες του χοιρινού σε λωρίδες και τις «στήνουμε» στα πιάτα, συνοδεύοντας με τη σάλτσα μπύρας.

Πρόταση σερβιρίσματος:
Ταιριάζει άψογα με σαλατικά, πιλάφι, λαχανικά στον ατμό, τηγανιτές πατάτες ή αρωματικό πουρέ. Και βέβαια, συνοδεύεται υπέροχα με μπύρα, από αυτήν που χρησιμοποιήσαμε στην εκτέλεση της συνταγής.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 σχόλια στο Χοιρινό με Μπύρα και Ταχίνι