Finnegans, μετατρέποντας την μπύρα σε φαΐ για όσους έχουν ανάγκη.

Η Finnegans ιδρύθηκε το 2000 στη Μινεάπολη της Μινεσότα, από τον Jacquie Berglund, με την πίστη ότι κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στην κοινότητά του, και ότι το αληθινό πάθος σε αυτή την πίστη μπορεί να κινήσει βουνά και να κάνει να συμβούν μαγικά πράγματα. Η Finnegans Irish Amber ήταν η πρώτη μπύρα στον κόσμο που δώρισε το 100% των κερδών της πίσω στην κοινότητα.


Finnegans_infographic1-1024x341Από την αρχή, η Finnegans ιδρύθηκε για να είναι μια αυτάρκης επιχείρηση, και ως τέτοια έχει  σκοπό την βιωσιμότητα της και φυσικά το κέρδος. Πληρώνει τους λογαριασμού της και τους μισθούς σε όσους εργάζονται για αυτήν, αλλά στη συνέχεια όλα τα κέρδη δωρίζονται στο “Κοινοτικό Ταμείο Finnegans“, που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

finnegans-beer_nΠάνω από το 98% των κεφαλαίων του “Κοινοτικού Ταμείου Finnegans” διανέμονται σε μη κερδοσκοπικούς εταίρους οι οποίοι υποστηρίξουν τη μείωση της πείνας σε κάθε πολιτεία όπου πωλείται η συγκεκριμένη μπύρα.

Στη Μινεσότα, τα κέρδη πηγαίνουν για την υποστήριξη του Δικτύου Foodshelf και στο πρόγραμμα κατά της πείνας – ένα καινοτόμο πρόγραμμα στο οποίο φρέσκα προϊόντα που αγοράζονται από τοπικές γεωργικές καλλιέργειες, διανέμονται στα ράφια των κοινωνικών παντοπωλείων. Το 2011, έξι νέα αγροκτήματα προστέθηκαν στο πρόγραμμα και πάνω από 42.000 κιλά νωπών προϊόντων είχε αγοραστεί και διανεμηθεί στα ράφια των κοινωνικών παντοπωλείων της Μινεσότα μέσω αυτών των δωρεών.

Δε θα ήταν ωραίο να είχαμε τέτοιες κοινωνικές επιχειρήσεις και στην Ελλάδα;



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Finnegans, μετατρέποντας την μπύρα σε φαΐ για όσους έχουν ανάγκη.