Ανοιξιάτικα φεστιβάλ Μπύρας στην Ιταλία! τι λέτε; πεταγόμαστε;

ichnusa-beer-wave-small-86241Οι Έλληνες αγαπάμε την μπύρα, και μάλιστα πολύ. Εξίσου, όμως, την αγαπούν και οι Ιταλοί. Και επειδή συχνά παραπονιόμαστε ότι οι ξένοι δεν γνωρίζουν αρκετά για τα προϊόντα και τις εκδηλώσεις μας, ας πάρουμε μια γεύση από τους ανοιξιάτικους εορτασμούς των γειτόνων μας για την «αφρισμένη θεά».


Ρώμη: Οι γιορτές ξεκίνησαν ήδη από τις 20 Απριλίου με την ανανεωμένη “Birrificcio Settimo” (πρώην “Siebter Himmel”), που πρόσφερε άφθονη μπύρα σε μια σειρά από παμπ τής Αιώνιας Πόλης, με δυναμική συμμετοχή παραγωγών άλλων προϊόντων (λ.χ. αυθεντικών ιταλικών τροφίμων). Αλλά και στις 23 του μηνός διεξήχθη ένα μεγάλο event, με τίτλο “La Birra e l’Uva”, με γευσιγνωσία υπό την καθοδήγηση 4 από τους πιο σημαντικούς ζυθοποιούς τής Ιταλίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν εκλεκτές μπύρες (“Equilibrista 2012 Blanc”, “Open Mind”, “D’Uvabeer”, “Vigneronne” και “Noel Perbacco”), σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις τού περίφημου Gabriele Bonci.

Βιαρέτζιο: Το σαββατοκύριακο 27 με 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 5η φορά η Γιορτή “Il Senso della Birra”, με τη συμμετοχή και συνεργασία πληθώρας ζυθοποιών (π.χ. “La Montignosina”, “Amiata”, “Birrificcio Italiano”, “Brewfist” κ.ά.). Το πρόγραμμα προβλέπει γευστικές δοκιμές όπου θα κυριαρχούν αυθεντικές ιταλικές μπύρες, που θα συνοδεύονται από αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα, αλλά και από σούσι και σοκολάτα!

58879_562726507104910_397970780_nΡέτζιο Εμίλια: Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την προσεχή Πρωτομαγιά με ένα εντελώς ιδιαίτερο φεστιβάλ, αφιερωμένο αποκλειστικά στις πικρές μπύρες! Το “Arrogant Sour Festival” οργανώνει η περίφημη “Arrogant Pub” (κυριολεκτικά: «Αλαζονική Παμπ»). Θα ρεύσουν για το κοινό τουλάχιστον 40 είδη πικρής μπύρας, όπως οι “Cantillon”, “BFM”, “Montegioco”, “Stavio”, “Lovergbeer”, “Ducato”, και πολλές άλλες, και όχι μόνον ιταλικές. Ποιος θα ανοίγει την κάνουλα; Ο… νοικοκύρης τής “Arrogant Pub”, παρέα με άλλους 3 διάσημους συναδέλφους του (από τις παμπ “The Dome”, “Macche” και “Sherwood”).

Καστελνουόβο Ρανγκόνε: Οι μνήμες από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή τής Εμίλια το 2012 είναι ακόμη νωπές, και οι συνέπειες, δυστυχώς, ακόμη αισθητές. Ευτυχώς, η βιομηχανία ζύθου εξακολουθεί να διαθέτει αίσθημα αλληλεγγύης, που αυτή τη φορά θα εκδηλωθεί μέσω ενός ξεχωριστού Φεστιβάλ. Το “Quake Beer” θα πραγματοποιηθεί στο Καστελνουόβο Ρανγκόνε το σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου και όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε έργα επισκευών και ανακατασκευών στους δήμους τής Medolla και του San Possidonio. Το πρόγραμμα αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον: εκτός από 40 παραδοσιακές μπύρες και 5 ενώσεις ζυθοποιών, θα υπάρχουν γωνιά με επιλεγμένα ουΐσκυ και ρούμι, ζωντανή μουσική και γωνιά γαστρονομίας.

Μήπως να ξανασκεφτόσασταν πιο άμεσα ένα ταξιδάκι στην Ιταλία; Τα θέλγητρά της, μέσα και έξω από τους εορτασμούς τής μπύρας, είναι πολλά και αξίζουν!



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “Ανοιξιάτικα φεστιβάλ Μπύρας στην Ιταλία! τι λέτε; πεταγόμαστε;