Ελληνικό κριθάρι για όλες τις μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Να καλύψει εξολοκλήρου με ελληνικό κριθάρι τις ανάγκες της παραγωγής της μέχρι το 2015, στοχεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία διπλασίασε ήδη τον αριθμό των παραγωγών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, με αποτέλεσμα αυτοί να ανέρχονται πλέον στους 2100.
eliniko-krithariΓια το 2013, η εταιρεία στοχεύει στην προμήθεια 40000 τόνων ελληνικού κριθαριού, ποσότητα διπλάσια σε σχέση με το 2012, για την παραγωγή των προϊόντων Amstel, ‘Αλφα και ΒΙΟΣ 5. Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της εταιρείας, Μηνάς Μαυρικάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τους τοπικούς παραγωγούς και συνεργάτες, στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία, που έχει επιλέξει από το 2008 να καλύπτει την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, το οποίο φέτος “τρέχει” για έκτη συνεχή χρονιά, έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 70000 τόνους ελληνικού κριθαριού, αξίας 14 εκατ. ευρώ, από εγχώριους παραγωγούς.

Η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τα μοναδικά που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με ελληνικά ινστιτούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες, έχει αναπτύξει ελληνικές ποικιλίες κριθαριού (“Θεσσαλονίκη”, “Ανδρομέδα”).

Σημειώνεται ότι ο στόχος για κάλυψη του 100% των αναγκών παραγωγής της εταιρείας από ελληνικό κριθάρι αφορά όλες τις μπίρες που παράγονται στην Ελλάδα, ήτοι τις Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock και Amstel Radler και τις Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer και ΒΙΟΣ 5.Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

One thought on “Ελληνικό κριθάρι για όλες τις μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

  1. Πίνγκμπακ: The Lab's Beer Corner - Page 14

Τα σχόλια είναι κλειστά.