Ο Νικολά Ραδίσης από τα BeerBartender Awards και International Beer Conference

Γνωρίζουμε τον Νικολά Ραδίση από την χρόνια ενασχόληση του με την μπύρα. Για όσους όμως τους διαφεύγει, είναι ο ιδρυτής της BeerBartender μιας συμβουλευτικής εταιρείας με δικό της εκπαιδευτικό χώρο για την μπύρα το BeerLab. Η εταιρεία του από το 2014 διοργανώνει τα BeerBartender Awards. Μια ηλεκτρονική ψηφοφορία που απευθύνεται σε καταναλωτές και επαγγελματίες για να αναδείξουν τους αγαπημένους ή τους κορυφαίους του κλάδου. Φέτος θα πραγματοποιηθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά και όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια ετοιμάζουν κάτι νέο.


Νικολά τι νέο ετοιμάζετε φέτος;

Για πρώτη χρονιά πέρα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιούμε εδώ και τέσσερα συναπτά έτη, τα Consumers Awards όπως τα ονομάσαμε πλέον, θα βραβεύσουμε την Τετάρτη, 8 Μαρτίου στο Maroussi Plaza, τους διακριμένες των Greek Beer Awards. Είναι τα πρώτα ελληνικά βραβεία μπύρας μετά από τυφλή γευστική δοκιμή, με έμπειρους κριτές από το εξωτερικό. Σ’ αυτά θα συμμετέχουν οι μισές ζυθοποιίες της χώρας. Το 50% είναι ένα θετικό νούμερο για την πρώτη διοργάνωση.

Πως βλέπεις την κατάσταση της μπύρας-ζυθοποιίας στην Ελλάδα, μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσετε σαν εταιρεία;

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες προσπαθούν και στρέφονται στην επιχειρηματικότητα. Βέβαια το κράτος δεν τους βοηθά όσο θα έπρεπε. Το κράτος δεν βοηθά και τις ήδη υπάρχουσες ζυθοποιίες με την σκληρή φορολογία, αλλά αυτό το βιώνουμε και εμείς ως επιχείρηση. Αν δεν απελευθερωθεί η επιχείρηση για να μπορέσει να επενδύσει κάποια στιγμή θα πνιγεί και δεν θα είναι ανταγωνιστική. Όσο καλή κι αν είναι μια μπύρα όσο καλή διάθεση και αν έχουν όλοι όσοι ανακατεύονται στην πώληση της πριν φτάσει στον καταναλωτή, τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν περισσότερα από τα μισά λεφτά καταλήγουν στο κράτος. Αυτά είναι θέματα που θα θίξουμε και στο International Beer Conference, ένα συνέδριο για την μπύρα που διοργανώνεται επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Και τι προσπαθείτε να πετύχετε με την διοργάνωση του συνεδρίου; Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά είναι έτοιμη η χώρα μας για κάτι τέτοιο;

Ο στόχος πάντα θα είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση. Άλλες φορές μέσω της συμβουλευτικής και των σεμιναρίων άλλες φορές μέσω περιοδικών εκδόσεων. Πλέον και μέσω συνεδρίου. Φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια το IBC να γίνει ένας θεσμός, βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη, για τον οποίο θα ενδιαφέρονται όλοι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο. Μελλοντικά θα αποκτήσει και θεματολογία γιατί το πρώτο είναι λίγο γενικό. Έχουμε καλέσει πέντε ομιλητές από το εξωτερικό, ενώ το πάνελ συμπληρώνουν καταξιωμένοι και ανερχόμενοι άνθρωποι της ζυθοποιίας. Θέλουμε το συνέδριο να γίνει το κέντρο επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, κατάθεσης ιδεών της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Σίγουρα στο επόμενο θα υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές ομιλητών και από άλλες χώρες του εξωτερικού και είναι αρκετά πιθανό να μην αποτελεί μέρος των BeerBartender Awards όπως φέτος και να πραγματοποιηθεί σε διαφορετική χρονική στιγμή. Η χώρα μας βρίσκεται σε νεαρό στάδιο στην ζυθοποιία. Θεωρώ κάθε πρωτοβουλία έχει να συνεισφέρει ένα λιθαράκι και τα BeerBartender Awards και International Beer Conference μπορούν να έχουν σημαντικό μερίδιο σε αυτό, πάντα με την υποστήριξη των άμεσα εμπλεκομένων.

Οι φίλοι του beerblog έχουν έκπτωση 65% στην είσοδο του International Beer Conference με τον κωδικός: IBC17BEERBLOG

 



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 σχόλια στο Ο Νικολά Ραδίσης από τα BeerBartender Awards και International Beer Conference