Σάλτσα μπύρας για μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά με τυρί και γάλα

Τα μακαρόνια αγαπημένα, η μπύρα αγαπημένη. Πως μπορούμε να τα παντρέψουμε αρμονικά και να τα χαρεί και τα δύο ταυτόχρονα ο ουρανίσκος μας; Μα, φτιάχνοντας σάλτσα μπύρας για μακαρόνια!


Συνταγή: Σάλτσα μπύρας για μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά με τυρί και γάλα.

Περίληψη:

beer-cheese-sauseΣυστατικά

  • 250 γρ. Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. παρμεζάνα)
  • 250 γρ. Πλήρες γάλα
  • 250 γρ. Μπύρα (μια αγιοπρεπής pale ale είναι ότι πρέπει)
  • 1 Ζωμός βοδινού αραιωμένος σε 250 γρ. νερό.
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Τραγανά κομμάτια μπέικον

Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το τυρί το γάλα την μπύρα και το ζωμό στους 140 βαθμούς, ανακατεύοντας συνεχώς.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, χωρίς να το κάψουμε. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το τυρί, ανεβάζοντας στους 160 βαθμούς, ανακατεύοντας συνεχώς.
    Κατεβάζουμε μετά από λίγο από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια μπέικον. Το σερβίρουμε πάνω από τα αγαπημένα μας μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά.
    Μόλις κρυώσει θα γίνει πηκτό, για να το θερμάνετε πάλι προσθέστε λίγο γάλα σε μικρές δόσεις.

Preparation time: 5 minute(s)

Cooking time: 10 minute(s)

Number of servings (yield): 4



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 σχόλια στο Σάλτσα μπύρας για μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά με τυρί και γάλα