Τα μακαρόνια αγαπημένα, η μπύρα αγαπημένη. Πως μπορούμε να τα παντρέψουμε αρμονικά και να τα χαρεί και τα δύο ταυτόχρονα ο ουρανίσκος μας; Μα, φτιάχνοντας σάλτσα μπύρας για μακαρόνια!
Συνταγή: Σάλτσα μπύρας για μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά με τυρί και γάλα.
Περίληψη:
Συστατικά
- 250 γρ. Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. παρμεζάνα)
- 250 γρ. Πλήρες γάλα
- 250 γρ. Μπύρα (μια αγιοπρεπής pale ale είναι ότι πρέπει)
- 1 Ζωμός βοδινού αραιωμένος σε 250 γρ. νερό.
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Τραγανά κομμάτια μπέικον
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το τυρί το γάλα την μπύρα και το ζωμό στους 140 βαθμούς, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, χωρίς να το κάψουμε. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το τυρί, ανεβάζοντας στους 160 βαθμούς, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατεβάζουμε μετά από λίγο από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια μπέικον. Το σερβίρουμε πάνω από τα αγαπημένα μας μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά.
- Μόλις κρυώσει θα γίνει πηκτό, για να το θερμάνετε πάλι προσθέστε λίγο γάλα σε μικρές δόσεις.
Preparation time: 5 minute(s)
Cooking time: 10 minute(s)
Number of servings (yield): 4
0 thoughts on “Σάλτσα μπύρας για μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά με τυρί και γάλα”