Απίθανο και γρήγορο Ψωμί Μπύρας!

Συνταγές για παρασκευή ψωμιού με μπύρα υπάρχουν πολλές, είναι εύκολες, γρήγορες και μπορούν να σε βγάλουν από τον μπελά του «και ποιος πάει τώρα στον φούρνο» αρκετά συχνά!
Εδώ σας παρουσιάζουμε την δική μας συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας ψωμί μπύρας.


Συνταγή: γρήγορο ψωμί μπύρας

 

Συστατικά

beer-bread

  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτί μπύρα
  • 1 κουταλιά τής σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Προαιρετικά, για πιο πικάντικες παραλλαγές: Καθαρισμένες και κομμένες ελιές τής αρεσκείας μας Ή Πιπεριές κομμένες σε μικρές λωρίδες Ή Λιαστές τομάτες κομμένες σε μικρές λωρίδες

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε λεκανίτσα (ή μεγάλο μπωλ) το αλεύρι, και προσθέτουμε την μπύρα και λίγο αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά (με πιρούνι, δεν είναι ανάγκη να ζυμώσουμε) και προσθέτουμε την κουταλιά το ελαιόλαδο.
  3. Ενοποιούμε καλά και τοποθετούμε σε (λαδωμένη και αλευρωμένη) μακρόστενη φόρμα (π.χ. του κέηκ).
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Συνήθως περίπου 40 λεπτά είναι αρκετά (ανάλογα και με τον φούρνο).
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Τα υλικά μας:

Tips:
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα και λίγο μέλι (1-2 κουταλιές, αφού το «λιώσουμε» σε χαμηλή φωτιά στο μπρίκι).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφ’ ότου βγάλουμε το ψωμί από το φούρνο, το κρατάμε σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα, γιατί η κόρα του έχει την τάση να σκληραίνει πολύ.
Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκανίτσα, αντί να το ρίξουμε απλά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μπύρα θέλουμε. Σίγουρα, πάντως, γίνεται πολύ ωραίο με την Kaiser.

δείτε ακόμα την συνταγή: ψωμί με μπύρα
Συνταγή Λαγάνας με Μπύρα για την Καθαρά Δευτέρα



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 σχόλια στο Απίθανο και γρήγορο Ψωμί Μπύρας!