And the Winner is… Βεργίνα Weiss! Διεθνής διάκριση της Ελληνικής μπύρας!

Vergina weissΣτις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Guildhall του Λονδίνου η επίσημη τελετή απονομής των International Brewing Awards (Διεθνών Βραβείων Ζυθοποιΐας), γνωστών και ως «Όσκαρ τής Βιομηχανίας Ζύθου» (“Oscars of the brewing industry”), και η Ελλάδα θα είναι μία από τις πρωταγωνίστριες την ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss!


Στις 15 του περασμένου Φλεβάρη, στο Εθνικό Κέντρο Ζυθοποιΐας στο Burton-upon-Trent της Αγγλίας, παρουσιάστηκαν 96 μετάλλια, μετά από κριτική διαδικασία που διήρκεσε 3 ημέρες. Οι περίπου 1.000 συμμετοχές για τα Βραβεία τού 2013 προήλθαν από περισσότερες από 45 χώρες και μεγάλο εύρος παραγωγών, από τοπικούς μικροζυθοποιούς μέχρι πολυεθνικές εταιρίες. Φέτος (2013), μετά από απουσία δεκαετιών, επανήλθε και η κατηγορία της παραγωγής μηλίτη.

brewingawards.orgΗ φετινή απονομή των “International Brewing Awards” παρουσιάζει για εμάς ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού το Αργυρό Μετάλλιο στην κατηγορία “Class 1 for Speciality Wheat Beer” θα απονεμηθεί σε μια ελληνική μπύρα: την ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss, που παράγεται από τη Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης (Macedonian Thrace Brewery S.A.). Το Χρυσό Μετάλλιο στην ίδια κατηγορία θα απονεμηθεί στην αμερικανική “Samuel Adams White Lantern” (από την Boston Beer Company) και το Χάλκινο στη ρωσική “Baltika No8 Wheat” (από την Baltika Breweries).

Αν δεν έχετε δοκιμάσει τη διακεκριμένη αυτή ποικιλία μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ, σημειώνουμε ότι πρόκειται για μια αρκετά αφρώδη μπύρα με πλούσια αρώματα, που θυμίζουν καραμέλα, γαρύφαλλο και μπανάνα. Σπεύστε να την απολαύσετε!

Όλοι οι κριτές τού Διαγωνισμού, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1886, είναι εν ενεργεία ζυθοποιοί. Με 10 ευρείες κατηγορίες και 35 επιμέρους υποκατηγορίες, που συνδέονται με την εμπειρία τού καταναλωτή, υπάρχει χώρος και πιθανότητα νίκης για κάθε μπύρα, ακόμη και για τις πιο νέες ή καινοτόμες. Ο Διαγωνισμός γίνεται ανά δύο χρόνια και ο επόμενος θα πραγματοποιηθεί το 2015 (με έναρξη υποβολής συμμετοχών την 1η Αυγούστου 2014).



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “And the Winner is… Βεργίνα Weiss! Διεθνής διάκριση της Ελληνικής μπύρας!