6 πρωτότυπες προτάσεις coctail μπύρας για… μπυρα-ματιστές

beer-2South Park Punch
Αν ο νους σας πήγε σε ένα ενδεχόμενο κοκτέιλ που θα σκοτώσει τον Κένι ή θα βγάλει λεφτά στον Κάρτμαν, χάσατε. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ δεν αναφέρεται στην επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες «South Park», αλλά στην πραγματική περιοχή South Park στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, όπου τα μενού της μπίρας μοιάζουν με μενού φαγητού κι εκεί μπορεί να βρει κανείς το εστιατόριο ονόματι Alchemy, που προώθησε το κοκτέιλ αυτό μετά από πειραματισμούς των ειδικών Frankie Thaheld και David MacAtee.


Φτιάξτε το: Βάλτε σε ένα highball ποτήρι 1 μεζούρα Southern Comfort και πάγο κι έπειτα προσθέστε μισή μεζούρα Aperol και για τελείωμα, λίγη ελαφριά αρωματική μπίρα της αρεσκείας σας.

Joe Doe Black & Tan
Το εστιατόριο Joe Doe της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει τουλάχιστον 9 κοκτέιλ με μπίρα στο μενού του. Αυτό όμως, που προτείνει η μία ιδιοκτήτριά του, Τζιλ Σούλστερ, είναι ένα από τα κοκτέιλ που χαρακτηρίζονται extra smooth. Πρόκειται για μια παραλλαγή του σκουρόχρωμου κοκτέιλ black and tan, με την προσθήκη μπέρμπον και ενός παγωμένου ζαχαρωτού για γαρνιτούρα. Φτιάξτε το: Καταρχάς θα χρειαστείτε σιρόπι, το οποίο μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας με 2 φλιτζάνια νερό και 2 φλιτζάνια ζάχαρη που τα βράζετε μέχρι η ζάχαρη να εξαφανιστεί και στη συνέχεια προσθέτετε όποιο αρωματικό εκχύλισμα θέλετε. Πάρτε μισή μεζούρα από το σιρόπι σας και χτυπήστε το στο σέικερ με 1 μεζούρα μπέρμπον (ή ουίσκι). Αδειάστε σε ψηλό ποτήρι pilsner, προσθέστε πάγο και στη συνέχεια λίγη μπίρα με γεύση ψημένης βύνης (όπως π.χ. Dunkel), λίγο λιγότερο από το μισό μπουκάλι. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ κουτάλι για κοκτέιλ για να ανακατέψετε και προσθέστε λίγη κόκκινη μπύρα. Γαρνίρετε με ένα παγωμένο ζαχαρωτό και… στην υγειά σας.

Skip and Go Naked
Το προαναφερθέν εστιατόριο Alchemy επίσης, έκανε κάτι ακόμα: εκσυγχρόνισε κάποια ποτά που πλέον ανήκαν στη σφαίρα του παρελθόντος, όπως το Skip and Go Naked, απαλλάσσοντάς το από την παλιά, φτηνή του βερσιόν με συμπυκνωμένο γλυκολέμονο, βότκα κ.ο.κ., δίνοντάς του μια πιο… κυριλέ χροιά. Φτιάξτε το: Βάλτε σε ένα σέικερ με πάγο 1 ¼ μεζούρα τζιν, ¼ χυμό λεμονιού, ¼ γρεναδίνη και λίγη γλυκιά (σκουρόχρωμη μοναστηριακή κατά προτίμηση) μπίρα. Χτυπήστε τα και σουρώστε σε ένα ποτήρι του Μαρτίνι.

Adult Espresso
Ο σεφ Σανγκ Γιουν, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του στο στέκι μπίρας Father’s Office στο Λος Άντζελες σερβίρει αυτό το κοκτέιλ σαν ποτό μετά το δείπνο, αφού σύμφωνα με τους γευσιγνώστες διαθέτει όλη τη γεύση και την ικανοποίηση που προσφέρει και ο καφές μετά από ένα γεύμα – χωρίς την καφεΐνη του. Φτιάξτε το: Σε ποτήρι του λευκού κρασιού ρίξτε 1 ½ μεζούρα κρασί πόρτο και 7 μεζούρες μιας σκούρας αρωματικής μπίρας όπως η Guiness.


Nautilus Flip

Αν ταξιδεύετε γενικότερα, το συγκεκριμένο κοκτέιλ μπορεί να το βρείτε σε φεστιβάλ μπίρας, με βασικό το φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο που διαρκεί για μία εβδομάδα. Επειδή, όμως, το Σαν Φρανσίσκο πέφτει λίγο μακριά, δείτε πώς μπορείτε να το απολαύσετε στην άνεση του σπιτιού σας. Φτιάξτε το: Βάλτε σε ένα σέικερ για κοκτέιλ 1 μεζούρα πικάντικο ρούμι, 1 μεζούρα σκούρα μπίρα, μισή μεζούρα μέλι, λίγα ξύσματα πικρής σοκολάτας και 1 αβγό και ανακατέψτε με δύναμη, έχοντας πρώτα προσθέσει άφθονο πάγο. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι και γαρνίρετε με λίγο μοσχοκάρυδο.

Butter beer
Μπίρα και βούτυρο: μην μας πείτε ότι αυτός ο συνδυασμός δεν σας κάνει να θέλετε να πιείτε αυτό το κοκτέιλ άμεσα… Φτιάξτε το: Αναμείξτε 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι με 1 κουταλιά του γλυκού λιωμένο βούτυρο σε ένα ζεστό ποτήρι μπίρας και στη συνέχεια προσθέστε 3 μεζούρες ζεστό νερό ανακατεύοντας. Στο τέλος, προσθέστε λίγο κρεμώδη αφρό μπίρας (τύπου stout) και απολαύστε το.



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “6 πρωτότυπες προτάσεις coctail μπύρας για… μπυρα-ματιστές