10 παγκόσμια ρεκόρ μπύρας. Μήπως έφτασε η ώρα να κάνεις και το δικό σου;

blackbutte_r1. Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κατάποση μπύρας (Beer Chugging)

Σύμφωνα με το Guinness Book of World Records, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κατάποσης Μπύρας είναι ο Steven Petrosino, ο οποίος στις 22 Ιουνίου 1977 ήπιε 1 λίτρο μπύρα σε 1,3 δευτερόλεπτα! Η επίδοσή του ήταν κατά 56% γρηγορότερη από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που κατείχε ο Peter Dowdeswell (2,3 δευτερόλεπτα).


2. Παγκόσμιο ρεκόρ μεταφοράς γεμάτων μπυροπότηρων (με τα χέρια)

Ο Reinhard Wurtz, Αυστραλιανός πολίτης αλλά γεννημένος Βαυαρός, κατέρριψε το ρεκόρ μεταφοράς γεμάτων μπυροπότηρων, όταν κουβάλησε 20 «ποτήρια» τού ενός λίτρου για 40 μέτρα. Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι κάθε γεμάτο μπυροπότηρο ζύγιζε τουλάχιστον 2,5 κιλά, ο κύριος Wurtz κουβάλησε συνολικά 50 κιλά  μπύρας και κανατοπότηρων. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 16 τέτοια ποτήρια μπύρας, κατείχε η Γερμανίδα μπαργούμαν Anita Schwartz.

3. Το πιο γρήγορο άνοιγμα μπουκαλιών μπύρας στον κόσμο

Στις 2 Απριλίου 1999 μια ομάδα τριών ατόμων, με επικεφαλής τον Alois Unertl της Ζυθοποιΐας “Unertl” τού Μονάχου, κατάφερε να ανοίξει 300 μπουκάλια μπύρας μέσα σε 1 λεπτό και 47 δευτερόλεπτα, στο σόου τού Γκίνες Die Show der Rekorde. Τα μέλη τής ομάδας δούλεψαν σε στυλ «σκυταλοδρομίας», ανοίγοντας το καθένα από 100 μπουκάλια με ειδικά σχεδιασμένο ανοιχτήρι.

4. Η μεγαλύτερη συλλογή μπουκαλιών μπύρας στον κόσμο

Το 2002 απονεμήθηκε στον Ron Werner (ΗΠΑ) ειδικό πιστοποιητικό για τη συλλογή του, που αποτελείται από 11.644 διαφορετικά μπουκάλια μπύρας. Ξεκινώντας συστηματικά από το 1982, ο Werner δημιούργησε τη συλλογή αυτή, που περιλαμβάνει 1.704 διαφορετικές μάρκες. Μάλιστα, από τα 11.644 μπουκάλια μπύρας, τα 7.128 παραμένουν σφραγισμένα. Μπράβο, Ron, για την αυτοσυγκράτησή σου!

5. Η πιο πικρή μπύρα τού κόσμου

Ο Peter Fowler, που παρασκευάζει μπύρα από το 1975 και διευθύνει τη ζυθοποιΐα “Pitstop”, δημιούργησε την μπύρα The Hop, η οποία κατέκτησε το νέο ρεκόρ πικρότερης μπύρας, με 323 IBUs (Διεθνείς Μονάδες Πικρότητας). Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες πικρής μπύρας κυμαινόταν στις 200 IBUs και ανήκε στην αμερικάνικη “Devil Dance Triple IPA”.

6. Παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης πάνω σε μπουκάλια μπύρας

Το 2010 ο Li Guiwen, στρατιωτικός οδηγός από το Πεκίνο, οδήγησε επάνω σε δύο σειρές (γεμάτων) μπουκαλιών μπύρας για περισσότερα από 60 μέτρα, στο Wenzhou της ανατολικής Κίνας. Για την ακρίβεια, οδήγησε επάνω σε 1.798 μπουκάλια με μπύρα, για 60,19 μέτρα, μέσα σε 8 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε ξαναπροσπαθήσει να «πιάσει» το ρεκόρ αυτό (την ιδέα τού οποίου συνέλαβε μετά από στοίχημα που είχε βάλει με φίλους), αλλά ο δεξιός τροχός τού οχήματός του ξέφυγε από τη «ράγα» των μπουκαλιών λόγω βροχής. Ο Li είπε ότι μετά την αποτυχία τού 2009 εξασκούνταν συνεχώς. Προφανώς, η σκληρή προπόνησή του έπιασε τόπο! [Για βίντεο δες http://www.youtube.com/watch?v=h2SU0078aYs]

7. Παγκόσμιο ρεκόρ για ισορρόπηση μπύρας στο κεφάλι

Τον Ιούνιο του 2010 ο John Evans ανέβασε τον πήχη τού ρεκόρ για τα περισσότερα pints μπύρας στο κεφάλι στα 237. Ο Evans έχει κατακτήσει δεκάδες παγκόσμια ρεκόρ ισορρόπησης, μεταξύ των οποίων και η ισορρόπηση 11 άδειων μπυροβάρελων, συνολικού βάρους 154 κιλών (339 pounds), στο κεφάλι του για 10 δευτερόλεπτα, στις 5 Ιουνίου 1998. Μια ματιά στο http://www.headbalancer.com/world-records.htm θα σας εντυπωσιάσει!

8. Το μεγαλύτερο ποτήρι μπύρας στον κόσμο

Η Ιρλανδέζικη παμπ “The Auld Dubliner γέμισε ένα μπυροπότηρο 2,44 μέτρων (8 ft) με 430 γαλόνια μαύρης Guinness (stout), κατακτώντας μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες. Οι ιδιοκτήτες τής παμπ έβαλαν να γεμίζει το τεράστο ποτήρι με μπύρα ενόσω περίπου 400 άτομα συνωστίζονταν μέσα στο μαγαζί και στο αίθριο για να χαρούν το θέαμα. Το ποτήρι από μόνο του ζύγιζε 409,09 κιλά (900 pounds) και η μπύρα 1.260 κιλά (2.772 pounds).

Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο ποτήρι με μπύρα είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2008 από το Ιταλικό Steakhouse τού Harry Caray στο Σικάγο, που δημιούργησε ένα εξαγωνικό ποτήρι 1,22 μέτρων (4 ft) και 100 γαλονιών, με χερούλι και κάνουλα για σερβίρισμα. Το ποτήρι ζύγιζε περί τα 454.55 κιλά (1.000 pounds) μαζί με την μπύρα.

9. Τα περισσότερα χρόνια σερβιρίσματος μπύρας από το ίδιο άτομο

Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, ο Angelo Cammarata είναι ο μπάρμαν με τη μεγαλύτερη θητεία στο σερβίρισμα μπύρας. Ο Cammarata ξεκίνησε να σερβίρει μπύρα στο μικρό εμπορικό τού πατέρα του, στο North Side, από τη στιγμή που έληξε η Ποτοαπαγόρευση: τα μεσάνυχτα της 7ης Απριλίου 1933. Μάλιστα θυμάται πολύ καθαρά εκείνη τη στιγμή, αφού με τον χτύπο τού μεγάλου ρολογιού που σήμανε την ώρα τής αλλαγής, άρχισε να ανοίγει μπουκάλια από “Fort Pitt”. Ο μετανάστης πατέρας του το 1935 έφτιαξε εκεί ένα μπαρ, όπου δούλευε πάντα και ο Angelo, με μόνο «διάλειμμα» τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε σέρβιρε μπύρα στο Ναυτικό. Το 1971 πούλησε το μπαρ στους γιους του. Το 2003 τιμήθηκε με το Βραβείο Γκίνες για την 71χρονη θητεία του, αλλά όταν, τον Σεπτέμβριο του 2009 το μπαρ μεταπωλήθηκε, ο 95χρονος πλέον Angelo αποφάσισε πως ήταν καιρός να αποσυρθεί. Άξιος!

10. Το ακριβότερο μπουκάλι με μπύρα στον κόσμο

Ένα μπουκάλι lagerLowenbrau, που ανασύρθηκε από τα ερείπια του γερμανικού αερόπλοιου “Hindenburg, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες στις 6 Μαΐου 1937, καθώς προσγειωνόταν στο Lakehurst του New Jersey, πουλήθηκε για 16.000 δολάρια μαζί με μια αφήγηση της «διάσωσής» του από τον Leroy Smith. Το ακριβότερο, λοιπόν, αυτό μπουκάλι με μπύρα δεν έμεινε άθικτο από τις φλόγες, ωστόσο παρέμεινε σφραγισμένο. Το ανακάλυψε στα συντρίμμια τού αερόπλοιου ο αρχιπυροσβέστης Leroy Smith. Ο κύριος Smith βρήκε στο σημείο τής καταστροφής συνολικά 6 μπουκάλια και 1 καράφα. Χάρισε 4 από τα μπουκάλια σε συναδέλφους του για αναμνηστικό, και ένα το 1977 στη ζυθοποιΐα Lowenbrau, όπου εξακολουθεί να φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

Ποιο είναι το δικό σου ρεκόρ μπύρας;



Διαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

Sorry. No data so far.

0 thoughts on “10 παγκόσμια ρεκόρ μπύρας. Μήπως έφτασε η ώρα να κάνεις και το δικό σου;