Οι νικητές των Greek Beer Awards για το 2021

Μια διαφορετική διαδικασία ακολουθήθηκε, όσο αφορά την αξιολόγηση των μπυρών που συμμετείχαν για το 2021. Στα Greek Beer Awards που πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι κριτές έλαβαν τα δείγματα συσκευασμένα και καλυμμένα στο χώρο τους και συναντήθηκαν διαδικτυακά για να πραγματοποιήσουν την ταυτόχρονη γευστική δοκιμή.
Τη νέα συνήθεια, που υιοθέτησε ολόκληρος ο πλανήτης τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποίησε και η BeerBartender, για να ενώσει τους κριτές των Greek Beer Awards με την Ελλάδα και τις μπύρες της. Οι καταξιωμένοι κριτές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της ελληνικής ζυθοποιίας. Προσαρμόστηκαν εύκολα και άμεσα στο νέο τρόπο αξιολόγησης και υποβολής σχολίων που πλέον θα γίνεται ηλεκτρονικά. Την ομάδα δοκιμής συμπλήρωσαν κριτές από Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία, με τον Tim Hampson να επανέρχεται στην θέση του επικεφαλής των κριτών.

Στους μεγάλους νικητές!

Στους μεγάλους νικητές της πέμπτης διοργάνωσης των Greek Beer Awards, ήταν μια μπύρα με ανελλιπή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης και μία νέα, που συμμετείχε για πρώτη φορά. Ο λόγος για τις Voreia Smoked από τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος και Chloe. Μια συνεργατική μπύρα των Μικροζυθοποιία Μεταμόρφωσης και Strange Brew, που ξεχώρισαν σαν Top Ale και Top Lager αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας και την πρώτη θέση. Δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες που συμμετείχαν (Specialty Ale και Pale Lager).

Με χρυσό διακρίθηκαν επίσης οι:

Η Monday’s της Μικροζυθοποιίας Septem που επανήλθε φέτος στο διαγωνισμό. Η Lola IPA από την Ζυθοποιία Πηνειού και Insomnia από την Noctua Μικροζυθοποιία Αθήνας. Η Sknipa Imperial Stout επίσης, από την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, ανεβαίνοντας μια θέση σε σχέση με το περσινό ασημένιο μετάλλιο.

Πρωτοεμφανιζόμενη στα Greek Beer Awards είναι και η Candia Lager από τις Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκη. Έλαβε το ασημένιο μετάλλιο στις Pale Lager. Ασημένια διάκριση έλαβε και η Canal Dive Pilsner της Κορινθιακής Ζυθοποιίας στις Pilsner όπου μοιράστηκε τη θέση με τη νομαδική Valtinger Chalkidiki. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των νομαδικών Eden IPL, Methia Pale Ale.  Απέσπασαν ασημένια μετάλλια στις κατηγορίες τους. Απέδειξαν έτσι ότι το μεράκι των νομάδων σε συνδυασμό με την αρμονική συνεργασία με το ζυθοποιείο που επιλέγουν, χαρίζουν στην χώρα μας και τους επισκέπτες μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Εντύπωση προκάλεσαν στους κριτές οι Mikònu Barrel Aged Porter on Pomace Brandy, Ammousa IPA και Alea California Common. Κέρδισαν χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες Barrel Aged, IPA και Specialty Lager αντίστοιχα. Οι κριτές αναφερόμενοι στις δυο πρώτες βρήκαν πολύ ιδιαίτερες μπύρες και για την τρίτη από τις καλύτερες California Common εκτός Η.Π.Α. Εγκωμιαστικά σχόλια έλαβαν και οι Salonikia Honey Pilsner και Voreia Smoked από τους κριτές. Ανέφεραν ότι και οι δυο είναι εξαιρετικές μπύρες με δυνατότητες για «διεθνή καριέρα». Όσο αφορά την καπνιστή από τις Σέρρες πρόσθεσαν ότι δεν έχουν συναντήσει πιο αξιόλογη προσπάθεια καπνιστής μπύρας στην Ευρώπη εκτός Μπαμπεργκ. Ουδέποτε θα είχαν στο μυαλό τους ότι αυτή θα προέρχεται από την Ελλάδα.

Δείτε όλους τους νικητές των Greek Beer Awards.

Πηγή άρθρου www.beerandbar.gr : https://beerandbar.gr/oi-nikites-ton-greek-beer-awards-2021/?mc_cid=05cd5ec390&mc_eid=25b1d0dfdbΔιαβάστηκαν σχετικά με την Μπύρα

0 thoughts on “Οι νικητές των Greek Beer Awards για το 2021